Tandoorikylling

2 personer

 

3 hele kyllingelår

3 fed hvidløg

10 g skrællet ingefær

2 dl sødmælksyoghurt

½ dl citronsaft

½ dl olie

1 spsk. garam masala

1 spsk. knust spidskommen

½ tsk. cayennepeber

1 spsk. sød paprika

1 tsk. salt

50 g smør

 

Fremgangsmåde

Fjern skind og fedt fra kyllingelårene.

Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt.

Kom kyllingelårene og marinaden i en frysepose. Luk posen og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingelårene trække mindst 6 timer eller gerne natten over i køleskab.

Tag kyllingelårene ud af fryseposen og læg dem på en bagerist over en bradepande med bagepapir i bunden. Smelt smørret og dryp det over kyllingelårene.

Steges i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, eller til de er gennemstegt.

Serveres med en salat af agurk skåret i skiver og halve blommetomater, raita eller eventuelt tzatziki samt naanbrød, der er lunet i ovnen.