Tandoorikylling
2 personer
3 hele kyllingelår
3 fed hvidløg
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt
½ dl citronsaft
½ dl olie
1 spsk. garam masala
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sød paprika
1 tsk. salt
50 g smør
Fremgangsmåde
Fjern skind og fedt fra kyllingelårene.
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt.
Kom kyllingelårene og marinaden i en frysepose. Luk posen og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingelårene trække mindst 6 timer eller gerne natten over i køleskab.
Tag kyllingelårene ud af fryseposen og læg dem på en bagerist over en bradepande med bagepapir i bunden. Smelt smørret og dryp det over kyllingelårene.
Steges i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, eller til de er gennemstegt.
Serveres med en salat af agurk skåret i skiver og halve blommetomater, raita eller eventuelt tzatziki samt naanbrød, der er lunet i ovnen.