Ingredienser
700 gram kartofler
1 løg
1 peberfrugt
3 dl grøntsagsbouillon
400-500 gram hakket oksekød
1,5 dl fløde
3 tsk sennep
Timian
1 æg
2 tsk. Herbes de Provence
2 spsk. rasp
40 gram parmsan
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Skær kartofler og løg i tynde skiver, peberfrugt i strimler og kom det hele i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og timian. Du kan bruge frisk timian eller tørret. Smagen er god uanset.
Tilføj 3 dl grøntsagsbouillon og sæt det i ovnen i 25 minutter.
Imens laver du kødbollerne. Bland oksekød, æg, 1 tsk sennep, Herbes de Provence, rasp, salt, peber og halvdelen af parmesanen. Man kan med fordel blande det med fingrene for en god konsistens. Tril til cirka 18-20 kødboller (eller flere små, hvis man har børn, der bedre kan lide små hapsere).
Bland fløde og de 2 tsk sennep sammen.
Når de 25 minutter er gået, tager man retten ud af ovnen, lægger kødbollerne ovenpå, hælder flødeblandingen ved og strør det sidste parmesan over. Bages yderligere 15 minutter i ovnen og serveres. Bon appetit.