Yoghurt med müsliknas

Min. 4 personer

 

Yoghurt naturel

Optøede, frosne bær eller marmelade

200 g havregryn

50 g sesamfrø

100 g smør

½ deciliter lys sirup

½ deciliter akaciehonning

 

Fremgangsmåde

Yoghurt med müsliknas er en god lille sideret til morgenmaden eller som mellemåltid.

 

Müsliknas er magen til det, man får på caféerne, når man bestiller brunch og smager sødt og lækkert.

Smelt halvdelen af smørret på en pande og bland det med sirup og honning. Put halvregryn og sesamfrø på panden og bland alle ingredienserne rundt, så gryn og frø er fedtede godt ind. Steg nu ingredienserne på middel til høj varme indtil de blir gyldne og knasende. Det tager noget tid. Husk at røre grundigt i det hele vejen igennem, så det ikke brænder på. Undervejs puttes klatter af resten af smøret på panden. Smag eventuelt på  müsliknasen undervejs og tilføj mere sirup og honning efter behov.

Lad müsliknasen køle af inden servering.

 

Fyld optøede bær eller marmelade i bunden af et glas, fyld yoghurt oven i indtil et par centimeter fra kanten og top af med müsliknasen.