Yoghurt med müsliknas
Min. 4 personer
Yoghurt naturel
Optøede, frosne bær eller marmelade
200 g havregryn
50 g sesamfrø
100 g smør
½ deciliter lys sirup
½ deciliter akaciehonning
Fremgangsmåde
Yoghurt med müsliknas er en god lille sideret til morgenmaden eller som mellemåltid.
Müsliknas er magen til det, man får på caféerne, når man bestiller brunch og smager sødt og lækkert.
Smelt halvdelen af smørret på en pande og bland det med sirup og honning. Put halvregryn og sesamfrø på panden og bland alle ingredienserne rundt, så gryn og frø er fedtede godt ind. Steg nu ingredienserne på middel til høj varme indtil de blir gyldne og knasende. Det tager noget tid. Husk at røre grundigt i det hele vejen igennem, så det ikke brænder på. Undervejs puttes klatter af resten af smøret på panden. Smag eventuelt på müsliknasen undervejs og tilføj mere sirup og honning efter behov.
Lad müsliknasen køle af inden servering.
Fyld optøede bær eller marmelade i bunden af et glas, fyld yoghurt oven i indtil et par centimeter fra kanten og top af med müsliknasen.