Ovnbagt torsk med rødbedesalat

4 personer

 

400 g rødbeder

1 æble

Saften af ½ citron

1 spsk. æbleeddike

2 spsk. olie

2 spsk. finthakket estragon

2 spsk. hakket persille

1 ½ spsk. kapers

1 finthakket skalotteløg

1 ½ spsk. revet peberrod

600 g torskefilet

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Rødbederne skrælles og skæres i små tern. Æblet deles i kvarte stykker, kernehuset fjernes, og æblebådene skæres i små tern. Rødbederne kommes i en skål og marineres med citronsaft, æbleeddike, olie, estragon, persille, kapers, skalotteløg og peberrod. Æblerne vendes i salaten før servering.

 

Torsken skæres i 4 passende portionsstykker, lægges på bageplade med bagepapir og krydres med salt og peber. Torskestykkerne bages i ovnen i 12 minutter ved 180 grader.

 

Anret den bagte torsk med rødbedesalaten og drys eventuelt med lidt ekstra revet peberrod.

 

Tilbehør

Groft brød.