Osso Buco

4 personer

 

4, cirka 5 cm tykke skiver kalveforskank

Ca. 2 spsk. mel

1 tsk. salt

½ tsk. kværnet peber

3 – 4 spsk. smør

Ca. 5 tomater

¼ l hvidvin (eller 1¼ dl hvidvin og 1¼ dl bouillon)

 

Gremolata

1 bundt hakket persille

Reven skal af ½ citron

1 fed finthakket hvidløg

 

Fremgangsmåde

Vend kødskiverne let i mel tilsat salt og peber, brun dem omhyggeligt i smør på panden og læg dem derpå i et ovnfast fad.

Skold, flå og hak tomaterne groft. Kom dem i fadet sammen med hvidvinen.

Sæt fadet dækket af låg eller alufolie i en knap 200 grader varm ovn i cirka 1½ time, eller til kødet næsten falder af benene. Øs skyen et par gange over kødet under stegningen.

 

Lige inden serveringen drysses blandingen af hakket persille, reven citronskal og finthakket hvidløg over.

 

Tilbehør

Godt brød eller ris kogt til løse ris med hønsebouillon og krydret med safran, smør og reven parmesan.