Marineret kylling á la Østen

6 personer

 

1 fed hvidløg

1 spsk. hele korianderfrø

1 spsk. rosenpeber

1 spsk. friskhakket ingefær

3 spsk. flydende honning

2 spsk. soja

6 spsk. sesamolie

1 usprøjtet lime

6 kyllingelår med underlår og overlår

Evt. friske korianderblade og purløg til pynt

 

Fremgangsmåde

Knus hvidløg i en morter sammen med koriander, rosenpeber og hakket ingefær. Rør honning, soja og sesamolie i. Riv skallen af limefrugten og pres saften. Rør begge dele i marinaden.

 

Læg kyllingelårene i en frostpose og hæld marinaden over. Bind knude på posen, læg den i en skål og sæt den på køl, gerne natten over.

 

Tænd ovnen på 175 grader. Tag kyllingen ud af posen og læg stykkerne i en bradepande. Steg kyllingelårene i ca. 45 minutter, til de er gennemstegt. Dæk eventuelt med alufolie, hvis kyllingen er ved at blive sort.

 

Pynt eventuelt kyllingelårene med friske korianderblade og skåret purløg.