Marineret kylling á la Østen
6 personer
1 fed hvidløg
1 spsk. hele korianderfrø
1 spsk. rosenpeber
1 spsk. friskhakket ingefær
3 spsk. flydende honning
2 spsk. soja
6 spsk. sesamolie
1 usprøjtet lime
6 kyllingelår med underlår og overlår
Evt. friske korianderblade og purløg til pynt
Fremgangsmåde
Knus hvidløg i en morter sammen med koriander, rosenpeber og hakket ingefær. Rør honning, soja og sesamolie i. Riv skallen af limefrugten og pres saften. Rør begge dele i marinaden.
Læg kyllingelårene i en frostpose og hæld marinaden over. Bind knude på posen, læg den i en skål og sæt den på køl, gerne natten over.
Tænd ovnen på 175 grader. Tag kyllingen ud af posen og læg stykkerne i en bradepande. Steg kyllingelårene i ca. 45 minutter, til de er gennemstegt. Dæk eventuelt med alufolie, hvis kyllingen er ved at blive sort.
Pynt eventuelt kyllingelårene med friske korianderblade og skåret purløg.