Lam på græsk
4 personer
600 g lammefilet
¼ dl hakket persille
1 spsk. frisk hakket oregano eller merian
1 spsk. friske timianblade
Salt og peber
Smør til stegning
700 g grønne bønner
300 g grønne ærter
150 g feta i tern
1 håndfuld mynteblade
Citronsaft
Fremgangsmåde
Rul lammefileterne i en blanding af persille, oregano, timian, salt og peber og lad dem hvile i 10 minutter.
Steg fileterne 4 – 5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen og hvor gennemstegte de skal være. Lad dem hvile 5 minutter, inden de skæres i mindre stykker.
Kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 minutter. Bland med ærter. Bruges der frosne ærter, koges de med et øjeblik sammen med bønnerne.
Feta i tern tilsættes sammen med friske mynteblade, og der dryppes med lidt citronsaft.
Retten kan eventuelt serveres med groft brød.