Lam på græsk

4 personer

 

600 g lammefilet

¼ dl hakket persille

1 spsk. frisk hakket oregano eller merian

1 spsk. friske timianblade

Salt og peber

Smør til stegning

700 g grønne bønner

300 g grønne ærter

150 g feta i tern

1 håndfuld mynteblade

Citronsaft

 

Fremgangsmåde

Rul lammefileterne i en blanding af persille, oregano, timian, salt og peber og lad dem hvile i 10 minutter.

Steg fileterne 4 – 5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen og hvor gennemstegte de skal være. Lad dem hvile 5 minutter, inden de skæres i mindre stykker.

Kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 minutter. Bland med ærter. Bruges der frosne ærter, koges de med et øjeblik sammen med bønnerne.

Feta i tern tilsættes sammen med friske mynteblade, og der dryppes med lidt citronsaft.

 

Retten kan eventuelt serveres med groft brød.