Chokoladekage med hindbærknas

4 personer

 

4 æg

2 dl sukker

1 tsk Nescafe

2 spsk kogende vand

150g smør

3/4 dl mælk

200 g god mørk chokolade

1½ tsk vaniliesukker

3 tsk kakao

1 tsk bagepulver

1½ dl mel

 

Pynt

Friske hindbær

Flormelis

Hvid chokolade

 

Fremgangsmåde

Hindbærknas laves ved at putte friske hindbær i en bøtte og i fryseren. Efter 4 timer er bærrene frosne nok til at de nemt kan brækkes i små stykker og serveres til desserter.

 

Tænd for ovnen på 175 grader, og smør en springform.

Del æggeblommerne fra hviderne, i to skåle.

Pisk æggeblommerne med sukkeret til det blir lyst og luftigt, i cirka 5 minutter.

Nescafe opløses i kogende vand og hældes i æggesnapsen.

Smelt smør og mælk i en gryde - tag den af varmen og kom chokoladen (brækket i små stykker) i - rør rundt, til chokoladen er smeltet.

Chokolademassen, der ikke må være alt for varm, blandes i æggesnapsen.

Hviderne piskes stive, med helt rene og tørre piske ris.

Vend dem forsigtigt i chokolademassen med en ske.

Mel, kakao, vanilje og bagepulver sigtes i, og vendes forsigtigt i med skeen.

Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i ca 45 minutter.

Efter de første 35 minuter, checkes kagen med en kødnål, for lige så snart dejen er bagt, og kagen stadig er svampet skal den tages ud. Det kan tage op til 50 minutter, afhængeligt af ovnen.

Køl kagen ned, tag den ud af formen, drys med flormelis og revet hvid chokolade.

Server med vanilje is.