Bagte blommer med mascarponecreme

4 personer

 

4 store blommer

25 g smør

1 – 2 spsk. fint rørsukker

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

 

Creme

1 bæger mascarpone, 250 g

Skal og saft af ½ appelsin

1 knsp. kardemomme

1 tsk. kanel

3 spsk. flormelis

 

Fremgangsmåde

Halvér blommerne på langs og fjern stenen.

Smør et ildfast fad godt med smør og stil de halve blommer helt tæt. Læg en lille klat smør på hver blomme.

Bland krydderierne sammen og drys dem over blommerne.

Bag blommerne i en 180 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter.

 

Creme

Til cremen røres mascarponen ud i en skål. Riv appelsinskallen helt fint og pres saften af den halve appelsin. Rør det godt sammen.

Bland kanel, kardemomme og flormelis sammen og vend det i cremen.

 

Blommerne serveres lune med mascarponecremen til.